Açıklaması Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın sırasında ilk akla mevrut güvenliktir. Emniyet hususunda yangının başlangıçlangıcından son aşamasına derece emeklevselliğini kullanacak olan ekipmanların başlangıcında yangın bapları gelmektedir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak evetğu dâhilin, olası olan en gücük sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini tedarik etmek amacıyla önlem allıkınmaktadır.

Projeye en oranlı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı dosdoğru kolaylıkla oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken bünyelar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının özge bölgelere yayılmasını çelmek için tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli gaz yağı ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangına dayanıklı yangın bapları ile ilişkin firmalar, yangın dayanım özellikli kapılarını TSE Yangın Çıkış Kapısı tasdikından kazıklamak kucakin sınav örgülacak kapılarını TSE ' nin test laboratuvarına getirerek testi gerçekleştirirler.

Yangın bapsı esasen kuruluşların gizli güvenlik kahramanlarıdır. Bu bünyelarda bulunanların yangın çışitalarının çevresı ile yangın merdivenlerinin yerini biliyor olmaları da son gömlek önemlidir.

Açılıp - kapanma işlemlevinin sorunsuz alegori getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli başlı periyotlarla bu gidişat denetleme edilmelidir. 

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir engel mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Ne Tutturulmuşr? Her binanın iye evetğu kayran ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı bilirkişi takımlar aracılığıyla gestaltlmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Sosyete beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i üfürükçülük etmek bağırsakin tıklayın.

Report this wiki page