Hakkında herşey Yangın çıkış kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen strüktürlabilmekle alay malay henüz çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baz sebebi bucak yitirilmesine öz vermemesi ve daha az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Tüm çışitaların ve erişim yollarının adida tamlanan şartlara iyi olması gerekir:

Yangın kapıları binanın farklı yerleri beyninde yangının yayılmasını önlemekte yardımcı olabilir. Yangın kapıları yangın esnasında insanoğluın hayatlarını kurtarır ve ömür ile ölüm arasında edepli bir çizgi olur.

Yangın baplarının sertifikaları, bapnın yangına dayanıklılığı ve güvenlik özelliklerinin belgelendiği soyıtlardır.

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla algılanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen oluş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Ürettiğimiz yangın kapılarında kullandığımız malzemeler durağan meta ile bünyeldığı ciğerin gayrı firmalara nazaran ürünlerimiz elan iktisadi olmaktadır.

Yangın veya evgin durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi midein Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

ECR Door, son teknoloji infaz teknikleriyle siz ve sevdiklerinizin dirilik ve dünyalık güvenliğini sağlar.

Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar YANGIN KAPISI genel olarak acil çıkış kapısı alegori yapı gömlek aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince bâtınyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı elan buna sargılı olarak henüz ehven olmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari binası ilkin tamamlanmak üzere kullanım amacına ve kullanan kişi nüshasına göre tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu tuzakışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Ivedili Tenvirat Sistemleri: Yangın esnasında cazibe kesintisi yaşanabilir ve bina zulmet bir hal alabilir. Bu nedenle, yangın kapısı yanında müstacel tenvir sistemlerinin bulunması önemlidir.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Report this wiki page